You must have Javascript enabled to use this form.

82,5% van de werknemers in de Vlaamse gezondheidzorg is vrouwelijk

Nieuws

82,5% van de Vlamingen actief in de gezondheidszorg is een vrouw. De sector is daarmee deze met het hoogste aandeel vrouwelijke werknemers in het Vlaamse Gewest. De volledige top tien van sectoren met de hoogste aandelen vrouwelijke tewerkstelling bestaat uit - zowel private als publieke - dienstensectoren. De maatschappelijke dienstverlening staat op de tweede plaats met een aandeel van 80,1%. Dan volgen twee sectoren waar veel vrouwelijke dienstenchequewerknemers in werken: ‘Onderhoud van gebouwen en tuinen’ (poetshulp) en ‘Overige diensten aan personen’ (strijkateliers). Bijna acht op de tien werknemers in deze sectoren is een vrouw. Ook in het onderwijs zijn de vrouwen sterk vertegenwoordigd (71,0%).

Nummer tien in de lijst, consultancy en wetenschappelijke activiteiten, bevat al meer mannen dan vrouwen (49,5% vrouwen), wat betekent dat ook al de andere sectoren die niet in figuur zijn opgenomen eerder ‘mannelijk’ zijn. Het gemiddeld aandeel vrouwen voor gans Vlaanderen is overigens 48,1%.

Content delen: 

Steunpunt Werk

Het Steunpunt Werk is een universitair kenniscentrum dat via monitoring, analyses, projecties en evaluaties het Vlaams arbeidsmarktbeleid ondersteunt en oriënteert. Het Steunpunt is ook een draaischijf voor het verspreiden van arbeidsmarktinformatie.

Over.Werk

Via Over.Werk houden we u op de hoogte van nieuw arbeidsmarktonderzoek uit Vlaanderen, België en Nederland. Daarnaast biedt ons tijdschrift een forum aan beleids- en opiniemakers. Over.Werk verschijnt halfjaarlijks en is een uitgave van ACCO.

E-zine

no follow