You must have Javascript enabled to use this form.

Werkzaamheidsgraad Vlaams Gewest op 72% in laatste kwartaal van 2016

Nieuws

In het vierde kwartaal 2016 lag het trendniveau van de werkzaamheidsgraad in het Vlaams Gewest op 72,0% (gemiddelde over de voorbije vier kwartalen). Daarmee steeg de indicator met 0,3 procentpunt ten opzichte van het trendniveau van het voorgaande kwartaal (71,7%) en met 0,1 procentpunt in vergelijking met het vierde kwartaal van 2015 (71,9%).

De Belgische werkzaamheidsgraad trok aan tot een trendniveau van 67,7% in het vierde kwartaal van 2016, een stijging van 0,5 procentpunt op jaarbasis. Binnen de Europese Unie (EU-28) zet de stijgende werkzaamheidstrend zich verder tot een werkzaamheidsgraad van 71,1% in het laatste kwartaal van 2016 (stijging van 1,1 procentpunt op jaarbasis).

Meer recente cijfers over het trendniveau van de werkzaamheidsgraad in de Europese Unie kan je hier terugvinden.

Content delen: 

Steunpunt Werk

Het Steunpunt Werk is een universitair kenniscentrum dat via monitoring, analyses, projecties en evaluaties het Vlaams arbeidsmarktbeleid ondersteunt en oriënteert. Het Steunpunt is ook een draaischijf voor het verspreiden van arbeidsmarktinformatie.

Over.Werk

Via Over.Werk houden we u op de hoogte van nieuw arbeidsmarktonderzoek uit Vlaanderen, België en Nederland. Daarnaast biedt ons tijdschrift een forum aan beleids- en opiniemakers. Over.Werk verschijnt halfjaarlijks en is een uitgave van ACCO.

E-zine