You must have Javascript enabled to use this form.

8,3 procent minder faillissementen in Vlaanderen

Nieuws

Tijdens het tweede en derde kwartaal van 2017 trok de Vlaamse arbeidsmarkt verder aan. Dat kwam ook tot uiting in een afname van het aantal faillissementen. In het derde kwartaal van 2017 werden ten opzichte van vorig jaar 8,3% minder faillissementen geregistreerd in Vlaanderen (van 995 naar 912).

Die daling kent wel een zekere variatie over de verschillende sectoren heen. Omdat het weinig zinvol is om voor de kleinere sectoren trends af te leiden uit evoluties op korte termijn, kijken we op sectoraal niveau enkel naar bouw, industrie, groothandel en horeca. De daling is het sterkst in de groothandel (-13%), gevolgd door de daling van faillissementen in de horeca (-11,4%) en de bouw (-11,2%). De daling in de industriële sector (-8,3%) situeert zich pal op de gemiddelde daling overheen alle sectoren.

Voor de belangrijkste arbeidsmarktindicatoren kan u de meest recente evoluties terugvinden in het kwartaalbericht Vlaamse arbeidsmarkt - Oktober 2017.

Gedetailleerde cijfers over faillissementen per sector, regio en soort onderneming zijn beschikbaar via be.STAT van de FOD Economie.

Content delen: 

Steunpunt Werk

Het Steunpunt Werk is een universitair kenniscentrum dat via monitoring, analyses, projecties en evaluaties het Vlaams arbeidsmarktbeleid ondersteunt en oriënteert. Het Steunpunt is ook een draaischijf voor het verspreiden van arbeidsmarktinformatie.

Over.Werk

Via Over.Werk houden we u op de hoogte van nieuw arbeidsmarktonderzoek uit Vlaanderen, België en Nederland. Daarnaast biedt ons tijdschrift een forum aan beleids- en opiniemakers. Over.Werk verschijnt halfjaarlijks en is een uitgave van ACCO.

E-zine

no follow