You must have Javascript enabled to use this form.

Leidt de hoge vervangingsvraag van 50-plussers tot een structurele krapte op de arbeidsmarkt?

Theunissen Gert
Vansteenkiste Sarah
Sels Luc
Werk.Focus

De Vlaamse arbeidsmarkt werd de afgelopen jaren geleidelijk krapper. Het aantal vacatures steeg, onder meer onder impuls van een aantrekkende economie. Het aantal werkzoekenden om deze posities in te vullen nam stelselmatig af. In deze Werk.Focus staan we stil bij enkele sociodemografische ontwikkelingen die bijdragen tot krapte op de Vlaamse arbeidsmarkt. Aan de hand van een projectie van de vervangingsvraag verduidelijken we dat de ‘war for talent’ nog een hele tijd op de agenda zal blijven staan.

Download publicatie: 
Referentie: 
Theunissen, G., Vansteenkiste, S., & Sels, L. (2018). Leidt de hoge vervangingsvraag van 50-plussers tot een structurele krapte op de arbeidsmarkt? (Werk.Focus 2018 nr. 3). Leuven: Steunpunt Werk.
Content delen: 

Steunpunt Werk

Het Steunpunt Werk is een universitair kenniscentrum dat via monitoring, analyses, projecties en evaluaties het Vlaams arbeidsmarktbeleid ondersteunt en oriënteert. Het Steunpunt is ook een draaischijf voor het verspreiden van arbeidsmarktinformatie.

Over.Werk

Via Over.Werk houden we u op de hoogte van nieuw arbeidsmarktonderzoek uit Vlaanderen, België en Nederland. Daarnaast biedt ons tijdschrift een forum aan beleids- en opiniemakers. Over.Werk verschijnt halfjaarlijks en is een uitgave van ACCO.

E-zine