Ga verder naar de inhoud

Over.Werk

Over.Werk is het tijdschrift van het Steunpunt Werk en verschijnt in juni en december. In Over.Werk rapporteert het Steunpunt Werk over eigen monitoring en analyses en brengen externe auteurs verslag uit over nieuw arbeidsmarktonderzoek uit Vlaanderen, België en Nederland. Over.Werk biedt ook ruimte voor beleids- en opinieteksten. Zo slaat Over.Werk een brug tussen onderzoek en beleid.

Sinds 2021 is Over.Werk een digitaal, open access tijdschrift. Alle artikels die sinds 2001 verschenen, zijn gratis raadpleegbaar.

Via deze pagina kan je de inhoudstafel van elke editie raadplegen. Zoeken naar specifieke Over.Werk-artikels kan via Publicaties.

Over.Werk 2022 nr. 2

Kwaliteit van de arbeid

Over.Werk 2022 nr. 1

Krapte op de arbeidsmarkt

cover Over.Werk editie 2021 nr. 2
Over.Werk 2021 nr. 2

Levenslang leren

cover Over.Werk editie 2021 nr. 1
Over.Werk 2021 nr. 1

De impact van COVID-19 op de Vlaamse arbeidsmarkt

Oudere Over.Werk edities

Publiceren in Over.Werk

Heb je onlangs een studie afgerond die je via Over.Werk onder de aandacht wil brengen? Dan komt je onderzoek mogelijk in aanmerking voor een van de volgende nummers. Mail een digitale versie (of samenvatting) van je publicatie naar overwerk@kuleuven.be. We laten je zo spoedig mogelijk weten of je publicatie in aanmerking komt.

De twee Over.Werk-edities van 2023 zullen een themakatern bevatten. Het nummer van juni 2023 zal in het teken staan van financiële prikkels, loonvallen en gezinnen met een laag inkomen op de arbeidsmarkt. Deze editie zal ook een katern Gepubliceerd onderzoek bevatten. Ook artikelvoorstellen die niet aansluiten bij het centrale thema zijn dus welkom.