Ga verder naar de inhoud

Over.Werk

Over.Werk is het tijdschrift van het Steunpunt Werk en verschijnt in juni en december. In Over.Werk rapporteert het Steunpunt Werk over eigen monitoring en analyses en brengen externe auteurs verslag uit over nieuw arbeidsmarktonderzoek uit Vlaanderen, België en Nederland. Over.Werk biedt ook ruimte voor beleids- en opinieteksten. Zo slaat Over.Werk een brug tussen onderzoek en beleid.

Sinds 2021 is Over.Werk een digitaal, open access tijdschrift. Alle artikels die sinds 2001 verschenen, zijn gratis raadpleegbaar.

Via deze pagina kan je de inhoudstafel van elke editie raadplegen. Zoeken naar specifieke Over.Werk-artikels kan via Publicaties.

cover Over.Werk editie 2021 nr. 2
Over.Werk 2021 nr. 2

Levenslang leren

cover Over.Werk editie 2021 nr. 1
Over.Werk 2021 nr. 1

De impact van COVID-19 op de Vlaamse arbeidsmarkt

cover Over.Werk editie 2020 nr. 2
Over.Werk 2020 nr. 2

Gepubliceerd onderzoek

cover Over.Werk editie 2020 nr. 1
Over.Werk 2020 nr. 1

Levenslang leren en dynamische loopbanen

Oudere Over.Werk edities

Publiceren in Over.Werk

Heb je onlangs een studie afgerond die je via Over.Werk onder de aandacht wil brengen? Dan komt je onderzoek mogelijk in aanmerking voor een van de volgende nummers. Mail een digitale versie (of samenvatting) van je publicatie naar overwerk@kuleuven.be. We laten je zo spoedig mogelijk weten of je publicatie in aanmerking komt.

In 2022 publiceren we twee themakaternen. Het juni-nummer zal in het teken staan van krapte op de arbeidsmarkt. Beide edities zullen ook een katern Gepubliceerd onderzoek bevatten. Ook artikelvoorstellen die niet aansluiten bij de themakatern zijn dus welkom.