Ga verder naar de inhoud

Over.Werk

Over.Werk is het tijdschrift van het Steunpunt Werk en verschijnt in juni en december. In Over.Werk rapporteert het Steunpunt Werk over eigen monitoring en analyses en brengen externe auteurs verslag uit over nieuw arbeidsmarktonderzoek uit Vlaanderen, België en Nederland. Over.Werk biedt ook ruimte voor beleids- en opinieteksten. Zo slaat Over.Werk een brug tussen onderzoek en beleid.

Sinds 2021 is Over.Werk een digitaal, open access tijdschrift. Alle artikels die sinds 2001 verschenen, zijn gratis raadpleegbaar.

Via deze pagina kan je de inhoudstafel van elke editie raadplegen. Zoeken naar specifieke Over.Werk-artikels kan via Publicaties.

Over.Werk 2022 nr. 1

Krapte op de arbeidsmarkt

cover Over.Werk editie 2021 nr. 2
Over.Werk 2021 nr. 2

Levenslang leren

cover Over.Werk editie 2021 nr. 1
Over.Werk 2021 nr. 1

De impact van COVID-19 op de Vlaamse arbeidsmarkt

cover Over.Werk editie 2020 nr. 2
Over.Werk 2020 nr. 2

Gepubliceerd onderzoek

Oudere Over.Werk edities

Publiceren in Over.Werk

Recent publiceerden we het juni-nummer met als thema ‘krapte op de arbeidsmarkt’. De 23 bijdragen zijn vrij te lezen op onze website. Het volgende nummer, dat in december verschijnt, zal in teken staan van kwaliteit van de arbeid. We vatten dit thema in de ruime zin op, het kan gaan over zowel retentie of hoe houden we mensen aan het werk, als over instroom of hoe trekken we mensen aan tot werk. Dit geeft ruimte voor bijdragen over werkbaar werk, preventiebeleid, re-integratie, werk-naar-werk transities, werk-privé balans, diversiteit en inclusie, mobiliteit, enzoverder. Deze editie zal ook een katern Gepubliceerd onderzoek bevatten. Ook artikelvoorstellen die niet aansluiten bij de themakatern zijn dus welkom.

Heb je onlangs een studie afgerond of gepubliceerd die je via Over.Werk onder de aandacht wil brengen? Dan komt je onderzoek mogelijk in aanmerking voor het volgende nummer. Mail tegen 22 augustus een digitale versie (of samenvatting) van je publicatie naar overwerk@kuleuven.be. We laten je zo spoedig mogelijk weten of je publicatie in aanmerking komt. De inleverdatum voor de geselecteerde artikels is 24 oktober.