Ga verder naar de inhoud

Vlaamse Arbeidsrekening: Bevolking naar socio-economische positie

05 sep. 2023

Beschrijving

Met de Vlaamse Arbeidsrekening bieden we zicht op heel wat belangrijke arbeidsmarktindicatoren tot op subregionaal en lokaal niveau via een raamwerk van verschillende administratieve bronnen.

Op deze cijferpagina kan je zowel cijfers over de totale bevolking terugvinden als de bevolking volgens socio-economische positie volgens leeftijd, geslacht en woonplaats.

Bij de opsplitsing naar socio-economische positie maken we een onderscheid tussen beroepsbevolking en de niet-beroepsactieve bevolking (op arbeidsleeftijd). De beroepsbevolking bestaat uit diegenen die aan het werk zijn (werkenden) en zij die beschikbaar zijn voor een job en actief op zoek naar werk (niet-werkende werkzoekenden). De niet-beroepsactieve bevolking bestaat uit die personen die niet werken, niet beschikbaar zijn voor een job of niet actief op zoek zijn naar een job.

Via de exporteerknop in het Tableau-dashboard of via de downloadknop onder het dashboard kan je de door jezelf aangemaakte tabel exporteren naar Excel of opslaan als figuur.

Metadata

Bronvermelding

Steunpunt Werk - Vlaamse Arbeidsrekening o.b.v. RSZ, RSVZ, RIZIV, RVA, Statbel (Algemene Directie Statistiek – Statistics Belgium), DWH AM&SB bij de KSZ, BISA

Methodologie

Meer tekst en uitleg bij de berekening van deze cijfers kan je terugvinden in de volgende methodologische rapporten.